Tips och frågor om funkishus

Vad är funkishus?

Funkis har sitt ursprung i Sverige runt 1930 och är ett av de tidigaste exemplen på minimalism. Funkis, även känd som ”funktionalism”, fokuserade starkt på eleganta linjer, minimal dekoration och effektiv användning av utrymme. Ikoniska egenskaper som boxformade former och platta tak är alla en del av denna raka stil som visade upp skönheten i enkelhet. I dag är den minimala men ändå eleganta stilen mycket eftertraktad, särskilt i länder som Sverige där den har sitt ursprung. Ingen annan än Ikea har utnyttjat denna enkla svenska design för att bli ett välkänt namn inom moderna möbler i dag.

Att bygga funkishus

Att bygga ett funkishus är ett utmärkt sätt att uttrycka kreativitet och skapa unika föremål. Generellt sett behöver du träbearbetningsverktyg och hantverksmaterial som bultar, spikar, skruvar, sågar, mejslar och annat. Det är viktigt att du tar dig tid och planerar varje komponent så att den färdiga produkten ser bäst ut. Att bygga funkishus kan göras i antingen stor eller liten skala, beroende på dina preferenser. När konstruktionen är klar kan den bli en unik lampställning, bokhylla eller vad du än kommer på!

Funkishus inredning

Om du letar efter något unikt, färgstarkt och iögonfallande är en funky husinredning något för dig. Från vintageinspirerade möbler till finurlig väggdekoration och livfulla accessoarer – att skapa ett hem som sticker ut från resten kan uppnås med några av dessa excentriska element. Genom att införliva olika texturer som mönstrade mattor, terrazzogolv och unika möbler kan du ge dina rum en edgy och cool känsla. Att hålla sig till några få nyckelfärger eller välja glödande regnbågsfärger hjälper till att fullborda den eklektiska, roliga atmosfären i en funky husinredning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *