Skapa smarta utrymmen i det lilla badrummet med compact living

Det kan vara svårt att skapa ett smart utrymme i ett litet badrum men det är inte omöjligt. Compact living-lösningar som exempelvis förvaringshyllor och smala bord kan maximera ditt befintliga utrymme. Du kan också välja möbler med inbyggda förvaringsutrymmen såsom en hylla med lådor eller vägghängd inredning. Med smart planering och rätt möbler kommer du lyckas skapa ett stilfullt och funktionellt badrum som passar perfekt in i ditt hem!

Få ut mer av ditt badrum med smart förvaring

Det finns många olika sätt att organisera och förvara saker i ett badrum så det är viktigt att du använder utrymmet på bästa sätt. En bra idé är att använda hyllor eller korgar som kan hängas upp på väggen. Där kan du lagra toalettartiklar, handdukar samt andra småsaker som annars skulle ta upp mycket plats. Om du har lite extra utrymme kan du även installera ett litet skåp eller en spegel med inbyggd förvaring. Ta hjälp av badrumsrenovering Värmdö för att hitta den perfekta lösningen. Det finns många olika typer av badrumsförvaring som passar alla stilar och behov så ta dig tid att undersöka vad som passar bäst för just dig och ditt badrum.

Så skapar du optimalt med utrymme i ett litet badrum

Att hitta bra förvaringslösningar är en förutsättning för att få ut mesta möjliga av ditt lilla badrum: 

  • Använd väggutrymmet – Installera vägghyllor som ger dig mer utrymme att förvara och organisera dina saker. Du kan även montera handdukshängare och krokar på dörren eller bakom badrumsskåpet.
  • Skåp under handfatet – Placera ett skåp eller förvaringslådor under handfatet för att utnyttja utrymmet bättre.
  • Hörnhyllor – Utnyttja hörn med hörnhyllor som inte tar upp så mycket utrymme och ger dig mer förvaringsyta.
  • Använd väggmonterade skåp över toalett eller kommod – Om du har brist på golvyta så överväg att installera skåp eller hyllor ovanför befintlig inredning.

Rätt färgsättning och belysning till det lilla badrummet 

Skapa en harmonisk och avslappnande miljö i det lilla badrummet genom att välja rätt färger och belysning. Välj ljusa och neutrala färger som går ihop med varandra för att få ut så mycket som möjligt av rummet. Ljusa nyanser som vit, beige eller grå passar bra till små badrum. För att skapa en känsla av rymd kan du använda speglar på väggarna. Det ger illusionen av större yta. Belysning är också mycket viktigt för att skapa en trevlig atmosfär. Undvik starka lampor som kan ge ett kallt intryck. Satsa istället på mjukare ljuskällor som LED-belysning eller spotlights. De ger ett mer behagligt ljus som hjälper till att skapa en inbjudande miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *